12.09.2010

Parapsykologi

Sist psykologi time hadde vi om parapsykologi, som går på det vi bruker å kalle "den sjette sans". Parapsykologi er delt inn i fire deler:
  • Ekstrasensorisk persepsjon
  • Psykokinese/ Telekinese
  • Anormale erfaringer
  • Apparisjonale fenomener

Ekstrasensorisk presepsjon
Det er en oppfattelse utenom de vanlige sansene våre, det er de subliminal persepsjonale altså de sansene noen får tak i som vi ikke pleier å kunne bruke. Telepati, klarsynthet eller synskhet er eksempler på Ekstrasensoriske presepsjoner.

I psykologi timen prøvde vi oss blant annet på telepati. Vi arbeidet i par hvor den ene skulle tegne geometriske figurer på et ark for eksempel en trekant med en runding inni. Etterpå skulle man ved hjelp av tankeoverføring overføre figuren fra den som hadde tegnet figuren til den andre som så skulle tegne den figuren den hadde fått frem i hodet under telepatien. Det var faktisk noen som fikk til dette opptil flere ganger på rad.

Psykokinese/ Telekinese
Det å kunne påvirke omgivelsen eller gjenstander rundt oss er det vi kaller Psykokinese. Snåsamannen er et godt eksempel på dette. Han påvirker omgivelsene ved å helbrede de syke, han har til sammen helbredet over 50 000 mennesker.

  Anormale erfaringer
Dette er ut av kroppen opplevelser. Opplevelser av å være nærdøden hvor man for eksempel ser "lyset", men det er også det å ha tidligere liv erfaringer. Hypnose blir ofte brukt for å finne ut mer om ens tidligere liv, hvor man for eksempel kan finne ut at man levde som operasanger på 1840 tallet.

Apparisjonale fenomener
Spøkelser, ånder og gjenferd er det vi kaller apparisjonale fenomener. Omriss av personer, stemmer, flytting av ting. Sjeler som ikke greier å gi slipp på sitt tidligere liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar